بهترین کشمش در ایران

در این مقاله در مورد اینکه بهترین کشمش در ایران اولاً چه محصولی است و در کدام مناطق تولید می‌ شود صحبت خواهیم کرد. طبیعتاً کسی که در زمینه این خشکبار پرطرفدار فعالیت دارد با خواندن این متن می‌ تواند به اطلاعات مفیدی برسد.

کشمش در ایران

سابقه تولید کشمش در ایران به قرن‌ ها پیش برمی‌ گردد در واقع خشک کردن انگور یا هر میوه‌ ای یکی از روش‌ های نگهداری آن برای مدت زمان طولانی می‌ باشد که یکی از همین میوه‌ ها انگور بوده و خشک شده آن کشمش نامیده می‌ شود. انگور به روش‌ های مختلفی تبدیل به این محصول می‌ گردد که روش آفتاب خشک، سایه خشک و استفاده از مایع تیزاب و سپس قرار دادن آن در آفتاب از روش های مرسوم انجام این کار در نظر گرفته می‌ شود.

تقریبا در یک چهارم کشورمان انگور تولید می‌ شود و تقریباً در تمامی این مناطق کشمش هم تولید می‌ شود و در واقع باغدار یکی از دلایلی که باعث می‌ شود این میوه را تبدیل به خشک شده آن کند این است که می‌ تواند آن را در انبار ذخیره کند و سپس هر زمان که مایل بود آن را عرضه کند آن هم با قیمت روز و حتی در محصولاتی صادراتی با افزایش نرخ ارز، قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد البته تبدیل انگور به کشمش دارای یک ارزش افزوده هم می‌ باشد که این مورد را هم در نظر می‌ گیرند و سپس این کار را انجام می‌ دهند.

همانگونه که ما در کشورمان انگور هسته‌ دار و بدون هسته داریم کشمش هسته‌ دار و بدون هسته نیز خواهیم داشت که این محصول ممکن است حالت گرد و بیضی شکل باشد و یا قلمی و کشیده، ممکن است رنگ آن زرد و طلایی باشد یا سیاه و سرخ رنگ و هر کدام بازار هدف مخصوص به خود را دارند و لازم به ذکر است که این مورد را بدانید لزوماً در تمامی مناطقی که در کشورمان، کشمش تولید می‌ شود کارخانه کشمش وجود ندارد اما وجود این کارخانه‌ ها بسیار می‌ تواند حائز اهمیت باشد چون کار بوجاری و بسته‌ بندی را به منظور فروش در بازار داخل و یا بازار صادراتی از همین مراکز انجام می‌ گیرد.

بهترین کشمش در ایران

مناطق اصلی تولیدکننده کشمش در ایران

مناطق اصلی تولیدکننده کشمش در ایران را باید به دو دسته تقسیم کنیم که آن‌ هایی که در این مناطق کارخانه کشمش وجود دارد و وجود ندارد که باید بگوییم در ادامه:

  1. منطقه بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی
  2. منطقه تاکستان به همراه شهرهای اطراف آن نظیر نرجه، شال، اسفرورین و ضیاء آباد استان قزوین
  3. منطقه قوچان، کاشمر و خلیل آباد استان خراسان رضوی
  4. ملایر استان همدان
  5. اراک و خنداب استان مرکزی
  6. زنجان و ابهر استان زنجان

که در این مناطق اشاره شده کارخانه کشمش هست حال ممکن است از دو سه عدد باشد تا ۳۰ الی ۴۰ عدد. اما آنهایی که کارخانه کشمش در آنها وجود ندارند شامل

  1. ارومیه استان آذربایجان غربی
  2. درگز استان خراسان رضوی
  3. مراغه استان آذربایجان شرقی
  4. شهرضای استان اصفهان
  5. بوانات، دشمن زیاری و داراب استان فارس

را شامل می‌ شود در واقع مناطقی در آنها کارخانه کشمش وجود ندارد باید به دو صورت محصولات خود را عرضه کنند یا اینکه آنها به صورت فله‌ ای آفتاب خشک و یا سایه خشک باشد که جهت تولید مشروبات الکلی مورد استفاده قرار می‌ گیرد و یا اینکه اگر از نمونه‌ های تیزابی باشد عموماً به شهرهایی که در آن کارخانه بوجاری دارد آنها را عرضه می‌ کنند.

توجه داشته باشید از این جهت که کشورمان در زمینه تولید این محصول خودکفاست واردات این محصول به کشورمان ممنوع و قاچاق محسوب می‌ شود وگرنه در کشورهای اطراف ما نظیر ازبکستان، افغانستان و ترکیه انواع کشمش در حجم قابل توجهی هر ساله تولید می‌ شود و تنها نمونه وارداتی این محصولات در کشورمان مویز ازبک و افغان است که نمونه اعلا یا درجه یک آن در کشورمان تولید نمی‌ شود و مشتری برای این نوع مویز که قلمی و کشیده و بدون هسته می‌ باشد بسیار زیاد است.

بهترین کشمش در ایران

بهترین کشمش در ایران

در واقع باید بگوییم بهترین کشمش در ایران وجود ندارد و برای هرگونه مقصد و نوع مصرفی، کشمش مخصوص به خود در کشورمان تولید می‌ شود فقط در برخی اوقات در مورد یک نوع کشمش مشابه ممکن است تولیدات مناطق مختلف با هم متفاوت باشند و از نظر کیفیت بتوانیم آن را درجه‌ بندی کنیم به عنوان مثال کیفیت کشمش پلویی آفتابی که در شهر تاکستان استان قزوین تولید می‌ گردد یک سر و گردن از محصول مشابه در شهری مانند ملایر استان همدان بالاتر است.

اما اگر بخواهیم تولیدات کشورمان را آن‌ هایی که در حجم بالایی تولید می‌ شوند را نام ببریم هر کدام بازار هدف مخصوص به خود را دارند که باید موارد زیر را به آن اشاره کنیم:

  1. کشمش سبز و زرد قلمی که در کاشمر و خلیل آباد استان خراسان رضوی تولید می‌ شود.
  2. کشمش پلویی آفتابی که در قوچان استان خراسان رضوی، ملایر استان همدان و تاکستان استان قزوین تولید می‌ شود.
  3. کشمش تیزابی گوگردی و بدون گوگرد که در مناطقی نظیر تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان و قوچان استان خراسان رضوی تولید می‌ شود.
  4. کشمش انگوری طلایی که در شهرهایی به نام تاکستان استان قزوین، ملایر استان همدان و بناب و ملکان استان آذربایجان شرقی تولید می‌ شود.
  5. و در ادامه می‌ توان به کشمش‌ های فله آفتاب خشک اشاره نمود که به صورت هسته‌ دار و بدون هسته هستند و برای مصارف آبگیری به کرات از آنها استفاده می‌ گردد که در تاکستان استان قزوین، بوانات استان فارس، ملایر استان همدان و کاشمر استان خراسان رضوی می‌ توانید این محصولات را بیابید که بوجاری شده کارخانه نیستند و به صورت دستی و سنتی تمیزشدن آنها انجام می‌ گیرد.

در کارخانه کشمش آراد که در حال حاضر شما در یکی از سایت‌ های آن حضور دارید و این مقاله را می‌ خوانید که در شهر تاکستان استان قزوین واقع شده است ۴ محصول از موارد بالا را در اختیار دارد و تنها مورد اول را که آن هم از تولید انحصاری استان خراسان رضوی باشد را تولید نمی‌ کند که البته آن را هم اگر سفارش حجم بالایی مشتری این کارخانه داشته باشد می‌ تواند با همان قیمتی که کارخانه‌ های کاشمر و خلیل آباد به مشتری خود نرخ می‌ دهند را تقدیم مشتری خود کند آن هم کاملاً بدون سود تا خریدار برای تامین یک محصول نیاز نباشد ۱۰۰۰ کیلومتر آن طرف‌ تر برود.

بهترین کشمش در ایران

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما